Wondzorg coördineren door middel van website

In Noord-Limburg hebben vier grote zorgorganisaties gezamenlijk in 2011 een wondprotocol ontwikkeld. Hierdoor is de kwaliteit op het gebied van wondzorg sterk toegenomen. Het protocol is inmiddels opgenomen in een website voor patiënten en professionals. Het protocol en de site zijn een gezamenlijk initiatief van Proteion thuis, De Zorggroep, VieCuri Medisch Centrum en Cohesie.

 

De site is zowel interessant voor patiënten als professionals. Er is onder andere informatie te vinden over verschillende soorten wonden; brandwonden, diabetische voet (diabetis ulcus), doorligwonden (decubitus), oncologische wond, open been (ulcus cruris), smetten (intertrigo) en wond na operatie. Er wordt bij de diverse wonden een definitie gegeven van de soort wond en er wordt ingegaan op de behandeling en preventie.  Ook staan er leefstijladviezen genoemd. Op deze manier wordt de patiënt in de gelegenheid gebracht om zelf goede maatregelen te nemen ter bevordering van het herstelproces.

Professionals die werkzaam zijn bij een van de vier betrokken organisaties,  kunnen op de website terecht voor vakinformatie over wondzorg en het gezamenlijke wondprotocol. Door het gebruik van het protocol wordt de zorg tussen de verschillende zorgaanbieders optimaal op elkaar afgestemd omdat iedereen op dezelfde manier te werk gaat met gebruik van dezelfde producten. Dit levert een bijdrage aan de continuïteit van de verzorging van complexe wonden en verbetert daarmee de kwaliteit rondom deze complexe zorg.

Wil je meer weten over wondzorg? Kijk dan eens op www.wondzorglimburg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *