Winvision komt met integraal ICT-platform voor jeugdhulp

In de jeugdhulp is er veel aan het veranderen. Er wordt steeds meer gevraagd van de eigen kracht van kinderen of jongeren en hun gezinnen en dus komt ook de regie steeds meer daar te liggen. In de onlangs aangenomen nieuwe jeugdwet staat dat vanaf 2015 de verantwoordelijkheid voor de jeugdhulp naar de gemeenten zal gaan waardoor de jeugdhulp dichter bij het gezin komt te staan en de nadruk meer op preventie en vroege interventie zal komen te liggen. Om hieraan tegemoet te komen lanceerde Winvision onlangs  het integrale ICT-platform ‘WinCare’

 

Parlan, een organisatie voor Jeugd- en Opvoedhulp in Noord-Holland noord, ontwikkelde samen met Winvision ‘WinCare’, een integraal ICT-platform voor Nederlandse jeugdhulporganisaties die zich richten op gezinsondersteuning, het uitwisselen van informatie, communicatie en administratie. WinCare is opgebouwd rond Microsoft Dynamics CRM Online. Dit platform ondersteunt medewerkers, ketenpartners en processen in de jeugdhulp zowel digitaal als integraal en zorgt er bovendien voor dat cliënten en gezinnen de touwtjes in eigen hand houden met betrekking tot de hulpmiddelen gedurende het behandeltraject. Hiermee voldoet het project aan de wens van Parlan om met één centraal systeem te komen dat aansluit bij de veranderingen in de jeugdwet die eraan zitten te komen.

Praktisch bruikbaar
Het centrale cliëntregistratie- en volgsysteem ‘Microsoft Dynamics CRM Online’ zorgt ervoor dat alle informatie op één plek opgeslagen wordt. De opgeslagen informatie is beschikbaar voor de cliënten, professionals en opdrachtgevers inclusief financier of verzekeraar. Het systeem biedt veel extra mogelijkheden voor de jeugdhulp zoals een koppeling met Microsoft Outlook waardoor contactpersonen, e-mails, afspraken en taken gesynchroniseerd kunnen worden met het gezinsdossier. Maar ook is er synchronisatie mogelijk met andere toepassingen zoals Microsoft Office, Lync, Skype en Office 365.
Het platform bevat portalen voor jeugdigen, gezinnen, ketenpartners en opdrachtgevers. Ambulante hulpverleners hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van een mobiele app en er zijn connectoren beschikbaar die koppelingen mogelijk maken voor systemen als BergOp, HMR-systemen, de VerwijsIndex en de Monitor JeugdzorgPlus.

Beveiligde gegevens
WinCare werkt via een clouddienst, waarvan de datagegevens opgeslagen worden in de Microsoft-datacentra in Nederland en Ierland. Er is grote zorg besteed aan privacy en gegevensveiligheid. WinCare voldoet dan ook aan de strengste eisen voor gegevensveiligheid. De cliënt heeft altijd inzage in wie er toegang heeft gehad tot zijn gegevens. Deze toegankelijkheid wordt (mede) door de cliënt zelf bepaald.

Gezin bepaalt de regie
Met WinCare komt de regie meer bij het gezin te liggen. Dit past bij een van de uitgangspunten van de nieuwe jeugdzorg: één gezin, één plan, één regisseur. Doordat cliënten, hulpverleners, onderwijs en gemeenten door middel van WinCare samen met het gezin werken aan de uitvoering van het gezinsplan, wordt er dubbel werk voorkomen. Bovendien is het behandeltraject en de kosten die daarvoor gemaakt zijn, voor alle partijen transparant.
Door gebruik te maken van de app kunnen ambulante hulpverleners vanaf elke locatie (bijvoorbeeld school of thuis) aan het werk, wat een besparing van reiskosten of kantoorruimte tot gevolg heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *