Vinova van VCD, moderne (?) zorgadministratie en ECD

Op de  Zorg en ICT werd een nieuw systeem voor de zorgadministratie en het Elektronisch Cliënt Dossier gelanceerd: Vinova.  Vinova is speciaal ingericht voor  verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, langdurige psychiatrische zorg (RIBW) en jeugdgezondheidszorg.

Dit op zorgadministratie gerichte systeem biedt de mogelijkheid voor zorg op afstand, en agendasharing en veilige communicatie tussen zorgverleners, cliënten en verwanten. Het heeft sociale media geïntegreerd.
Dit alles vanuit de cloud,een beweging waar veel systemen naar toe gaan.
VCD noemt het geheel Zorg 2.0 en een administratief systeem in één.

Opvallend is dat in het persbericht van maker VCD ook in dit moderne systeem de zorginstelling nog steeds centraal staat,en niet de cliënt.

 

2 reacties op “Vinova van VCD, moderne (?) zorgadministratie en ECD

  1. Denis,

    Bedankt voor de scherpe analyse van het persbericht. Dat focust inderdaad op de zorginstelling.
    De functionaliteit van Vinova zelf richt zich duidelijk op zorgprofessional en de cliënten met onder andere een portaal voor cliënten waar zij hun informatie uit Vinova kunnen delen met verwanten, rechtstreeks kunnen communiceren met zorgmedewerkers en invloed kunnen uitoefenen op de planning van de zorginstelling. De regie meer bij de cliënt leggen is een belangrijk uitgangspunt daarbij. Een omslag in denken die in de communicatie nog zorgvuldiger kan worden geuit zo blijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *