Verandering in zorg door gebruik online platform

‘Jouw omgeving’ is hét online platform voor alle cliënten en hulpverleners binnen Reik, een expertisecentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Deze maand vond de kick off plaats. Het e-Health concept werd de afgelopen drie jaar ontwikkeld door Reik in samenwerking met Jouw Omgeving BV. Dergelijke toepassingen zorgen voor een revolutie in de gezondheidszorg omdat er volledige openheid gegeven wordt tussen cliënt en betrokken hulpverleners.

 

Door in te loggen via een eigen account, kunnen alle cliënten bij Reik gebruik maken van het platform. Doordat er nu volledige inzage is van cliënten in rapportages, houden ze zelf het overzicht en kan er ook een actieve bijdrage in het proces geleverd worden. Voortdurend kan er informatie uitgewisseld worden door cliënten en hulpverleners via berichten, chat, vragenlijsten of online hulpprogramma’s. Alle hulpverleners rapporteren hun vooruitgang in dit systeem.

Efficiëntie
Omdat er meerdere contactmomenten zijn door inzet van het online platform, kan er ook sneller tot een resultaat gekomen worden. ‘Jouw Omgeving’ zorgt voor efficiëntie omdat er geen sprake meer is van verschillende systemen, maar van één helder, up to date overzicht voor iedereen die bij het proces betrokken is.

Eigen inbreng
Door gebruik te maken van ‘Jouw Omgeving’ hebben de cliënten van Reik een tool in handen die eigentijds en gebruiksvriendelijk is en waarmee ze elk moment zelf aan de slag kunnen gaan. De omgeving kan op een eenvoudige manier een bijdrage leveren doordat bijvoorbeeld ook de leerkracht of een familielid een account kan krijgen op ‘Jouw Omgeving’. Dit maakt het platform uniek: door Jouw Omgeving kan er een sterke samenhang gecreëerd worden rondom één cliënt. Het online platform is een unieke online ontmoetingsplek waarbij privacy voorop staat. Bovendien kan de snelle communicatie, het stimuleren van zelfstandigheid van de cliënt en de inzet van zijn of haar eigen netwerk voor een kostenvermindering zorgen.

Verandering
Alle cliënten van Reik maken vanaf nu gebruik van deze blended manier van hulpverlening. Door structureel gebruik te maken van de combinatie online hulpverlening en face to face contact is er een verandering in gang gezet met betrekking tot de gezondheidszorg zoals die tot nu toe ingezet werd. De komende periode zal Reik betrokken partners mobiliseren om ook gebruik te gaan maken van deze manier van werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *