Veilig digitaal in de eerste lijn met de JPO Clientenlogin

In de huidige tijd zien cliënten graag dat je als hulpverlener dag en nacht bereikbaar bent. Een onmogelijke taak natuurlijk. Om toch tegemoet te komen aan de wensen van cliënten biedt ‘Je Praktijk Online’ hulp in de vorm van een cliëntenlogin. Een toepassing die tot stand is gekomen vanuit de vraag van een aantal eerstelijnspraktijkhouders die behoefte hadden aan het geven van meer (online) service, welke betaalbaar is en niet teveel extra tijd vraagt. De JPO cliëntenlogin wordt vandaag gelanceerd.

 

Cliëntenlogin
Je Praktijk Online heeft voor de eerste lijn een online toepassing ontwikkeld waarmee behandelaars en praktijken ook buiten kantoortijden de mogelijkheid hebben om te communiceren met hun cliënten. Door gebruik te maken van de JPO cliëntenlogin kun je vanuit een beveiligde omgeving berichten uitwisselen en bestanden versturen. Op deze manier is het eenvoudig om bijvoorbeeld huiswerkopdrachten en informatie over bepaalde aandoeningen te delen.

Winst voor alle betrokkenen
Uit onderzoek blijkt dat dit soort toepassingen motiverend werkt voor de cliënten, de behandelaar ontlasten en zelfs de behandeling kunnen versnellen. Cliënten hoeven immers niet te wachten tot het volgende consult, maar kunnen direct hun vragen, opmerkingen e.d. kwijt en zijn niet alleen tijdens het directe contact actief bezig met hun behandeling.
Een ander voordeel is dat de behandelaar de digitale communicatie die hij met zijn cliënt heeft in één overzicht kan bijhouden. Via dit systeem is er bovendien communicatie met de praktijkcollega’s mogelijk.

Doorontwikkeling
De JPO cliëntenlogin is opgebouwd met de principes van bekende consumententoepassingen als Gmail en Outlook in het achterhoofd. Dit maakt dat het eenvoudig en in principe zonder scholing te gebruiken is. Je kunt er meteen mee aan de slag.
De basisfunctionaliteit zal de komende maanden o.a. uitbreiden met een online dagboek, video-chat, testen en monitoring.  De functionaliteit van de producten wordt samen met eerstelijnsprofessionals geselecteerd en uitgewerkt.

Meer informatie over Je Praktijk Online is te vinden op de website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *