Telemonitoring en verbetering zorg bij hartfalen

logo mijngezondheidsgidsOp de gezondheidsgids is een artikel gepubliceerd over verbetering van de zorg bij hartfalen. De kwaliteit van zorg kan verbeteren door structurele toepassing van de LTA (Landelijke Transmurale Afspraak) tussen 1e en 2e lijnszorg, en gebruik van telemonitoring.

Naast het toepassen van de LTA is het gebruik van telemonitoring een belangrijke ontwikkeling om de zorg rondom hartfalen te verbeteren. In het artikel betoogt van den Broek van de Hart&Vaatgroep dat de actieve bijdrage van een patiënt die zichzelf thuis weegt en soms zijn bloeddruk meet, zorgt voor een beter beeld en daardoor eerdere signalsering van terugval. De patiënt voelt zich veiliger, omdat de arts op afstand de gezondheidstoestand monitoort.

Bij de Hart&Vaatgroep ziet men de mogelijkheden om via telemonitoring de patiënt te ondersteunen bij zelfmanagement van de aandoening en kwaliteitsverbetering van de zorg. “Telemonitoring zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn en niet, zoals nu, afhankelijk van waar je onder behandeling bent.” concludeert van den Broek in het artikel.

Lees het hele artikel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *