Tandarts meer inzicht door data digitale tandenborstel

Binnenkort komt er een slimme tandenborstel op de markt die de kans op gaatjes moet verkleinen en voor lagere kosten bij een tandartscontrole kan zorgen. Sp!ts meldt dat Philips aan een systeem werkt waarbij een elektrische tandenborstel de resultaten van een poetsbeurt doorstuurt naar een tandarts.

 

Tandarts kijkt op afstand mee
De toekomstige tandenborstel doet het werk en de gegevens van het poetswerk worden via een app digitaal doorgestuurd naar de tandarts. Hieruit voortvloeiende tips of adviezen worden via dezelfde app gecommuniceerd. Deze preventieve maatregel kan kosten gaan besparen.

Platform
Om deze ontwikkeling mogelijk te maken gaat Philips zijn eigen medische en gezondheidsapparaten koppelen aan een databank op internet. Om dit te realiseren is er een online platform voor medische informatie gelanceerd. Deze werd samen met het softwarebedrijf Salesforce.com ontwikkeld. Via dit platform kunnen medische en gezondheidsapparaten (ook anders dan Philips) informatie doorsturen naar een hulpverlener. Gegevens over bijvoorbeeld medicijngebruik, bewegen, gewicht, bloeddruk en bloedwaardes worden door de cliënt zelf verzameld.

Voordeel
Philips geeft aan dat ontwikkelingen als deze vooral voordeel zullen hebben voor chronisch zieken. Dure routinecontroles kunnen zo omzeild worden en een bezoek aan huisarts of ziekenhuis is minder vaak nodig. Een bijkomend voordeel is dat hulpverlener en patiënt via het platform mogelijk op een eenvoudige manier contact kunnen hebben.
Philips laat weten in gesprek te zijn met verzekeraars omdat die ervoor moeten zorgen dat patiënten ook daadwerkelijk dergelijke slimme apparaten en hulpmiddelen gaan gebruiken.

Bron; Sp!ts

2 reacties op “Tandarts meer inzicht door data digitale tandenborstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *