Sekstherapie online

E-consult is een consult via het internet. E-consults worden voor vele doeleinden ingezet, zo ook bij seksuele problemen. Sekstherapie online is hier een voorbeeld van. Dit kwam onder mijn aandacht na het lezen van een interview van KPMG artsennet met Peter Leusink, huisarts en seksuoloog. De vraag is of therapie via het internet effectief is voor deze problemen. Enkele jaren terug is er onderzoek gedaan naar het effect van e-consults.  De resulaten waren verrassend. 

Waarom e-consults?

Juist bij sexuele problemen is de anonimiteit van de huiskamer een belangrijk item. Het is helaas nog steeds een onderwerp waar men niet graag openlijk over praat. Via een e-consult is een open gesprek eerder mogelijk.

Daarnaast is de asynchroniciteit van het medium belangrijk. Seks heb je ook wel buiten kantooruren en wil je dan meteen je vraag kwijt, dan kan dat binnen het e-consult.

Voor iedereen?

Op  de site sekstherapie online staat in één alinea precies uitgelegd voor wie de online therapie geschikt is en voor wie niet. Mensen met naast hun seksuele problemen, ook nog andere problemen, zoals relatieproblemen worden verzocht naast de online therapie ook face to face contacten met een seksuoloog  te hebben.

Het onderzoek

Er is onderzoek gedaan naar de effecten van deze internet-therapie door heteroseksuele mannen voor, tijdens en na therapie te vragen naar verbetering van het seksuele functioneren, seksuele begeerte en seksuele bevrediging en seksueel vertrouwen. Uit dit onderzoek  blijkt dat voor mannen met erectieproblemen de internettherapie helpt. Echter voor mannen met premature ejaculatie is dit effect niet aangetoond. lees meer over het onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *