ProfPortaal Zorg komt met e-learning platform

Tien grote ziekenhuizen komen met een nieuw initiatief op het gebied van e-learning. Samen starten ze ProfPortaal Zorg, een e-learning platform waarbij de deelnemende ziekenhuizen zelf de inhoud van de e-learning bepalen en ontwikkelen. De ziekenhuizen die deelnemen aan dit initiatief zijn: Landsteiner Instituut (namens Ziekenhuis Bronovo, Groene Hart Ziekenhuis en Medisch Centrum Haaglanden), De Zorgboog, Jeroen Bosch Ziekenhuis, St.Elisabeth Ziekenhuis, Zorgpartners Friesland (namens zorggroep Noorderbreedte, Medisch Centrum Leeuwarden en Tjongerschans Ziekenhuis Heerenveen.

 

e-Learning platform
Met het initiatief van ProfPortaal Zorg zijn de betrokken zorginstellingen zelf in staat om samen invulling te geven aan het content van de e-Learning en kunnen ze deze zelf onderhouden en beheren. De samenwerking zal een aanzienlijke kostenbesparing tot gevolg hebben en bovendien verhoogt het de prestatie van medewerkers.
Door gebruik te maken van e-Learning, worden leren en werken op een flexibele manier geïntegreerd. Het integreren van het leerproces in het werkproces van medewerkers levert extra rendement op en de samenwerking draagt bij aan een beter en duurzamer resultaat.

Eigen verantwoordelijkheid
ProfPortaal Zorg maakt gebruik van kennis die volledig uit de praktijk afkomstig is. De praktische kennis is makkelijk op te nemen en meteen toepasbaar. De kwaliteit van de inhoud wordt bewaakt door de redactieraad, welke bestaat uit leden van de coöperatie. ProfPortaal Zorg draagt op deze wijze bij aan meer eigen verantwoordelijkheid voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Content afnemen kan door lid te worden van de coöperatie en zo kan er ook eigen content aangeleverd worden.

De eerste 50 modules zijn vanaf 1 maart algemeen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *