Platform voor fysiotherapeuten gaat grens over

Physitrack, het revalidatieplatform dat sinds april 2014 actief is in Nederland, heeft €1,3 mln opgehaald bij investeerders door de verkoop van aandelen. Met dit bedrag wordt een uitbreiding naar andere landen mogelijk. Het bedrijf staat inmiddels in de belangstelling van enkele grote bedrijven, waaronder verzekeraar VGZ, famaceut AstraZeneca en technologiebedrijf Apple.

 

Oefeningen op maat
Het online platform Physitrack biedt fysiotherapeuten, chiropractors en oefentherapeuten de mogelijkheid om oefenprogramma’s voor patiënten thuis aan te bieden. Er worden ruim 600 instructievideo’s en gepersonaliseerde oefenprogramma’s aangeboden. Zorgverleners hebben de mogelijkheid om zelf opdrachten toe te voegen. Ze hebben direct inzage of de patiënt de oefeningen uitgevoerd heeft en hoe de pijnbeleving daarbij is. Bijsturing is op elk moment mogelijk.

Voordelen Physitrack
Patiënten krijgen meer eigen verantwoordelijkheid door gebruik te maken van het platform en voelen zich daardoor meer betrokken. Omdat er gemonitord kan worden op afstand, is de verwachting dat de therapietrouw toeneemt. Collega’s onderling kunnen eenvoudig gepersonaliseerde oefenprogramma’s uitwisselen. De persoonlijke oefenprogramma’s en feedbackrapportages zorgen voor een administratieve lastenvermindering.

Uitbreiding
In ons land werken er al ruim 200 klinieken samen met Physitrack. De verwachting is dat de groei gestaag doorgaat. VGZ heeft plannen om het platform met korting aan te gaan bieden aan zorgbedrijven en AstraZeneca wil Physitrack als extra dienst mee gaan geven.

Bron; FD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *