Physitrack genomineerd voor Health App Award 2015

Physitrack4.jpegOnline revalidatieplatform Physitrack is genomineerd voor de Health App Award 2015; een initiatief van VvAA, Nictiz en Mobiledoctors.nl. De Health App Award wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Via de Health App Award willen de organisatoren Nictiz, MedicalPHIT en VvAA laten zien welke apps en zelfmeetapparaten waarde kunnen toevoegen aan het zorgproces.

De winnaars van de Health app award 2015 en de publieksprijs worden tijdens het ‘Digitale ontwikkelingen in de zorg‘ congres op 24 juni in de Jaarbeurs Utrecht bekendgemaakt.

Physitrack
Physitrack is het gebruiksvriendelijke online revalidatieplatform dat medisch specialisten en fysiotherapeuten in staat stelt om thuisoefenprogramma’s te ontwerpen en het revalidatieproces real-time inzichtelijk te maken. Voor patiënten is het een extra movitatietool tussen de contacturen met de behandelende specialist of therapeut. Recent lanceerde Physitrack nieuwe features waaronder de app voor patiënten.

Op het platform zijn meer dan 900 HD-video’s met thuisoefeningen en professionele audio guidance beschikbaar waarmee in een korte tijd thuisoefenprogramma’s kunnen worden gecreëerd. Deze programma’s zijn toe te wijzen aan patiënten en kunnen gedeeld worden met collega-zorgverleners. Zorgverleners kunnen ook eigen video’s uploaden met oefeningen specifiek voor hun eigen setting en/of aansluitend bij een protocol.

Physitrack3.jpeg

De patiënt wordt door middel van automatische SMS- en e-mailherinneringen of pushberichten via de app geattendeerd op het frequent uitvoeren van de oefeningen, die via smartphone, tablet of laptop toegankelijk zijn. De video’s tonen de juiste techniek, waardoor het makkelijker wordt voor de patiënt om de oefening goed uit te voeren. Dit alles bevordert de therapietrouw en het revalidatieproces.

Na het volbrengen van de oefeningen ontvangt de zorgverlener real-time de rapportage met de ervaren pijnniveau’s van de patiënt en mogelijke feedback. Op basis van de rapportage, de eventuele digitaal verstuurde PROM metingen en gedetailleerde meldingen die Physitrack afgeeft, heeft de zorgverlener inzicht in de therapietrouw van de patiënt en het revalidatieproces van de patiënt of sporter.

Mobiledoctors
Stemmen kan via de website van Mobiledoctors. Op deze website kunnen zorgprofessionals, leveranciers, studenten, wetenschappers en anderen direct betrokken kennis maken met de nieuwste toepassingen, mogelijkheden en innovaties die binnenkort of direct kunnen worden toegepast in de praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *