Ouderenzorg met hulp van MijnMedaillon

Ouderdom komt meestal met gebreken. Goede zorg is essentieel en draagt bij aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren in de maatschappij. Het inzetten van moderne mogelijkheden zoals gebruik van internet geeft hierin nieuwe mogelijkheden. MijnMedaillon speelt daarop in. MijnMedaillon maakt communicatie via internet en het delen van informatie met anderen overzichtelijker.

 

Toegankelijk internet voor ouderen
MijnMedaillon biedt verschillende diensten;

    • Beeldcontact; via TV, computer, iPad of andere tablets kun je elkaar zien en met elkaar communiceren. Dit kan één op één of met een groep. Op die manier kan er op eenvoudige wijze bijvoorbeeld een overleg gehouden worden met hulpverleners en andere betrokkenen op flexibele momenten. Behalve dat het nuttig is om beeldbellen in te zetten in de gezondheidszorg, is het ook inzetbaar voor sociale doeleinden om gezellig te kletsen of om op afstand deel te nemen aan een activiteit of bijeenkomst.
    • Familiecontact; is een centrale plek  waar mantelzorgers, familie, professionals en cliënten voor wie dit mogelijk is met elkaar mails kunnen uitwisselen, to do lijsten bij kunnen houden en foto’s en video’s met elkaar kunnen delen.
    • Agenda; (groeps)afspraken kunnen door alle betrokkenen in de agenda gezet worden en overal -waar internetconnectie- is bekeken kunnen worden. Wanneer het geheugen niet meer optimaal werkt, dan kunnen er geheugensteuntjes en alerts ingesteld worden. Deze alerts (tekst, geluid, afbeelding of fimpje) komen vervolgens via TV, PC of tablet binnen.
    • Delen van foto’s, video’s en muziek; MijnMedaillon heeft online bibliotheken met onder andere afbeeldingen, muziek, bruikbare links naar websites en video’s. Je kunt je eigen bibliotheek aanmaken of een groepsbibliotheek.
    • Veilig internetten wordt mogelijk gemaakt door een persoonlijk scherm voor cliënten waarop eenvoudige, directe links naar webpagina’s kunnen worden aangeboden.

Voor wie
MijnMedaillon is een product dat ingezet kan worden bij ouderen in het algemeen, maar ook bij ouderen met een beperking. Voor mantelzorgers en hulpverleners is het een aanvullende manier om contact te hebben met de cliënt. Voor ouderen is het soms erg moeilijk om met computers om te gaan. MijnMedaillon zorgt voor een overzichtelijke en eenvoudige wijze van het gebruik van internet.
MijnMedaillon is een dienst van Brevidius Care Communities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *