Ontwikkelaar Physitrack genomineerd voor Award

PhysitrackMartine Rooth is met haar app Physitrack genomineerd voor de prestigieuze ‘Fysio in Beeld’ award. Samen met twee andere genomineeerden dingt zij naar de prijs. Fysiotherapeuten en anderen kunnen vanaf vandaag hun stelm uitbrengen op een van de drie kandidaten. De winnaar wordt op 6 november bekend gemaakt. 

De award ‘Fysio in Beeld’ wordt uitgereikt door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Eén van de genomineerden is Martine Rooth, oprichtster van het bedrijf eHealth88 en partner van Physitrack – een bedrijf dat thuisoefenprogramma’s ontwikkelt voor de smartphone. De winnaar wordt op 6 november 2015 bekendgemaakt tijdens de Dag van de Fysiotherapeut.

Physitrack4.jpegAward voor innovatie in de branche
In augustus 2015 konden fysiotherapeuten hun collega’s nomineren voor de Fysio in Beeld. Uit de nominaties koos een vijfkoppige jury de top drie van meest aansprekende innovators voor de branche. Martine Rooth is één van hen. Als voorvechtster van internettoepassingen en digitalisering binnen de branche won zij vorig jaar de LOEY Starters Awards al in de categorie eHealth.

Rooth: “Ik heb twee jaar in de eerste lijn als fysiotherapeute gewerkt, maar was altijd al veel bezig met online toepassingen en innovatie. Na het starten van Fysiovoorjou.nl – gericht op online fysiotherapie – en mijn bedrijf eHealth88, werd ik benaderd om de toen nog Engelstalige versie van Physitrack in Nederland te testen. Ik was direct verkocht, omdat het naar mijn idee de schakel is die miste in het revalidatieproces van de patiënt. Ik ben toen al snel partner en Country Manager voor Nederland van dit bedrijf geworden.”

“De branche staat aan de vooravond van veel veranderingen. Internet, digitalisering, tijdsdruk, invloed van zorgverzekeraars en afname van het aantal patiënten zijn er enkele van. Met Physitrack hebben o.a. fysiotherapeuten en oefentherapeuten hierop nu een antwoord, omdat ze eenvoudig oefenprogramma’s kunnen maken en de therapietrouw van hun patiënten kunnen bijhouden. De patiënt heeft alleen een smartphone nodig en kan daarmee duidelijke video´s van oefeningen bekijken die exact passen bij het behandelplan. Als ik de award kan winnen, is dat een fantastische beloning voor ons werk.”

Online stemmen
De andere twee genomineerden zijn Jelle Heisen van Movamento en Carla Mastenbroek van FysioTotaal. Stemmen kan tot 22 oktober 2015 via www.dvdf.nl/fysioinbeeld/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *