Onderzoek handrevalidatie via internet

Isala-logo-2013Werkt begeleiding via internet net zo goed als een paar keer per week naar het Hand-polscentrum van Isala voor handrevalidatie-oefeningen? Deze vraag is het aanknopingspunt voor een onderzoek bij de Isalakliniek. 

Omdat internettechnologie meer en meer in gezondheidszorg toegepast wordt ontstond de vraag of dit ook kan bijdragen aan efficiëntere handrevalidatie. Met behulp van een subsidie vanuit het Innovatie & Wetenschapsfonds van de Isala Academie kon men het onderzoek starten.

Historische controlegroep
De basis van het onderzoek is een historische controlegroep. Men richt zich in het onderzoek op aandoeningen die regelmatig voorkomen en waarbij de behandelingen tamelijk gestandaardiseerd verlopen. Van alle oefeningen zijn video’s gemaakt, die online te vinden zijn. De handtherapeut kan voor de patiënt aangeven welke oefeningen relevant zijn en hoe vaak hij of zij deze moet doen. De therapeut kan online zien of de oefeningen bekeken zijn. De experimentele groep startte dit jaar. Deze groep wordt vergeleken met de historische groep, die hun handtherapie in het ziekenhuis op de traditionele manier volgden. Aan het eind worden de eindmetingen met elkaar vergeleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *