Nieuwe website “vrijfijn” blijkt een groot succes

De nieuwe online hulpwebsite www.vrijfijn.nl  is een groot succes. Deze website bestaat sinds 6 januari. Jongeren met seksuele problemen kunnen hier terecht voor laagdrempelige online hulp. Sinds 6 februari zijn er al meer dan 4000 mensen die de site bezocht hebben en dat overtreft alle verwachtingen, zegt Sense Noord Nederland.

Vrijfijn is de eerste website in Nederland waar jongeren met seksuele problemen online hulp kunnen krijgen. De site is een initiatief van het rijksinstituut voor gezondheidszorg RIVM en Sense Noord-Nederland, het centrum voor seksuele gezondheid welke onderdeel is van verschillende regionale Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) in Nederland.

Jongeren tot 25 jaar met seksuele vragen of problemen kunnen zich anoniem melden. Hiervoor hoef je alleen maar een intakeformulier in te vullen, waarna je binnen 3 dagen te horen krijgt of je met hulp gaat beginnen en wie je gaat begeleiden. Via een beveiligde omgeving is er contact met de hulpverlener en het hele traject zal maximaal 3 maanden duren. Mocht hulp niet mogelijk zijn, dan word je daar ook van op de hoogte gebracht en eventueel word je doorverwezen naar andere organisaties.

De GGD is aangenaam verrast door de respons.  Zo’n 170 jongeren jongeren vulden een intakeformulier op de site in en inmiddels zijn er honderd jongeren in behandeling. De gemiddelde leeftijd is 20 jaar, ca 45% jongens en 55% meisjes. Jolanda Hiemstra van Sense Noord-Nederland zegt blij te zijn met deze hoeveelheid aanmeldingen en ze geeft aan dat dit ver boven de verwachting ligt: “Dit is wat jongeren willen: laagdrempelige hulp, die anoniem en gratis is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *