MST app ontzorgt patiënt en medewerker

MST-App01Het verbeteren van de dienstverlening in ziekenhuizen raakt ook thema’s als gastvrijheid en digitale dienstverlening naar patiënten. Met Medisch Spectrum Twente ontwikkelde daarom de app Gastvrij MST. Het Medisch Spectrum Ziekenhuis in Twente zet 700 iPads in, met daarop de speciale app geïnstalleerd die niet in de App Store te vinden is.

Via de app kunnen patiënten eten en drinken bestellen of kan met televisie kijken of radio luisteren. Ook het mogelijk via de app een servicemedewerkers op te roepen, deze is 24 uur per dag beschikbaar. De communicatie gebeurt in een veilige omgeving.

Omdat de app een (beveiligde) verbinding kan maken met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) kan de patiënt op een dashboard precies zien wie zijn of haar behandelaar en verpleegkundige is en op welke datum hij of zij uit het ziekenhuis ontslagen wordt.

De app biedt ook een voordeel voor de medewerkers, zij worden ontzorgd wat leidt tot een besparing in de personeelskosten, verwacht de ontwikkelaar Score Media. De Gastvrij MST-app is niet in de iOS App Store te vinden, maar is alleen te vinden op de 700 iPads waar patiënten vanaf nu gebruik van kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *