Levensloopbestendig woonaanbod

Duurzaamheid in de zorg heeft niet alleen te maken met digitale mogelijkheden. Dat bewijst Residentie Drechtstreek. Zij starten met  een levensloopbestendig woonaanbod. Voor wie, hoor ik u denken, welnu, voor ouderen, met indicatie maar ook zonder. Nu de de overheid inzet op de extramuralisering, komen veel ouderen niet meer in aanmerking komen voor opname in een verzorgingshuis. De serviceresidentie is een oplossing.

Met de nieuwe maatregelen van de overheid die extramuralisering bevorderen komen veel ouderen niet meer in aanmerking voor een verblijf in een verzorgingshuis. De Drechtstreek voorziet in een behoefte voor die ouderen die v eigenlijk niet meer thuis kunnen blijven wonen, maar nog “te goed” zijn voor het verzorgingshuis. deze nieuwe woonvorm noemen ze de Serviceresidentie.

In een  service residentie huurt u een appartement, zelfstandig. U hoeft geen indicatie te hebben, maar dat mag wel, want er is 24 uurs zorg mogelijk. Ouderen kunnen zo wonen in een leefomgeving die bij hun behoefte past op een zelfstandige manier. Ze hoeven niet meer te verhuizen als zorg nodig blijkt.

Een aantal woningen zijn geschikt gemaakt voor rolstoelgebuik. Het zelfstandig wonen met de zorg binnen handbereik is  de toekomst.

Het kompas.nl uit Sliedrecht heeft Geert Tieman, directeur van Residentie Drechtstreek geïnterviewd. Klik hier om dat te lezen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *