Lastige vragen? Website JouwGGD biedt hulp

Sinds korte tijd kunnen jongeren betrouwbare informatie vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, drugs, roken en alcohol. De website JouwGGD.nl is ontwikkeld door de GGD en speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Via de website kunnen jongeren (anoniem) contact zoeken via chat of mail met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige. Tevens worden er onderwerpen per thema aangekaart, waarop gereageerd mag worden of waarover jongeren vragen kunnen stellen via een openbare reactiemogelijkheid.

 

Toegankelijk en betrouwbaar
De informatie op de website is betrouwbaar en eenvoudig toegankelijk voor jongeren. Dit sluit goed aan bij de manier waarop jongeren tegenwoordig op zoek gaan naar informatie die hen bezighoudt. De manier waarop ze contact kunnen leggen met hulpverleners is laagdrempelig omdat het anoniem kan gebeuren. Mocht het nodig zijn, dan zal de GGD op een verwijzing naar de juiste organisatie aansturen.
De meeste vragen die de jongeren bezighoudt gaan over seksualiteit, eenzaamheid en lichamelijke ontwikkeling. Dit zijn onderwerpen die niet voor iedereen even eenvoudig bespreekbaar zijn. Anoniem zijn deze onderwerpen vaak eenvoudiger te bespreken en daar biedt de website dan uitkomst. De GGD vindt het belangrijk dat de informatie die verstrekt wordt betrouwbaar is en dat zij op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met jongeren.

Extra hulp
De GGD ziet de website als een aanvulling op het bestaande hulpaanbod van de GGD voor jongeren. Zo voorzien ze in een gezondheidsonderzoek in het voortgezet onderwijs en MBO, zijn er consulten voor leerlingen en ouders over gezondheid en ontwikkeling en er is er een wekelijks Sense-spreekuur voor vragen over seks en worden er vragen van jongeren via het twitter-account @ggdjongeren beantwoord door jeugdartsen.

Jongeren kunnen hun vragen dagelijks mailen naar de GGD-arts of jeugdverpleegkundigen en krijgen dan binnen twee werkdagen een reactie. Chatten kan op werkdagen van 15.00-17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *