Landelijk schakelpunt gered

Het landelijk schakelpunt komt er toch. Miljoenen die al zijn uitgegeven, zijn niet voor niets geweest. Was het dan weer een storm in een glas water? Of werd de behoefte aan het inzien en uitwisselen van gegevens groter dan geld in de portefeuille? 

De politiek is om, het landelijk schakelpunt (LSP) komt er…toch. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en nu kunnen we weer over naar de orde van de dag. Zorgen voor een duurzame effectieve, veilige  manier van informatievoorziening over patiënten, wat zorgt voor een duurzame zorg. Via het LSP kunnen zorgaanbieders betrouwbaar, veilig en snel actuele informatie opvragen uit systemen van collega-zorgaanbieders. Laatst was ik op visite bij mijn schoonzus en kreeg ik plotseling zo’n oorpijn dat we besloten naar de huisarts te gaan. En in die situatie zou ik willen dat die arts in mijn dossier kon kijken. Ik wist de naam niet van het geneesmiddel dat ik in een eerder soortgelijke situatie voorgeschreven had gekregen. Wel dat dat middel erg goed hielp. Maar wat als je ook al eens een middel hebt gehad waar je allergisch voor was?

Wij zijn mobiel, dat onze gegevens op afstand inzichtelijk zijn voor mede zorgaanbieders vind ik een veilig gevoel.

Ik begrijp dat er mensen zijn die zich zorgen maken om de privacy van de gegevens. Waar zijn jullie bang voor? (het kan natuurlijk dat ik te veel uitga van het goede van de mens….) Graag reacties!

1 reactie op “Landelijk schakelpunt gered

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *