Koffer Zelfzorg ondersteund beschikbaar

logo zelfzorg ondersteundIn december reikte Directeur-generaal Bas van den Dungen de Zelfzorg Ondersteund Implementatiekoffer uitgereikt aan een patiënt en een huisarts. Daarmee werd het startsein gegeven voor het vergroten van meer eigen regie voor patiënten in Nederland. De koffer bevat praktische tools voor zorggroepen die willen beginnen met ondersteunde zelfzorg of die deze vorm van zorg willen verbeteren of uitbreiden. 

De eerste patiënt die de koffer mocht ontvangen was mevrouw Kitty Meinders, patiënt met diabetes type 2. De  huisarts was Eugen Zuiderwijk van Gezondheidscentrum Maarssenbroek.

In de eHealth brief van de minister zomer vorig jaar zijn concrete percentages genoemd, van onder andere het aantal patiënten dat binnen 5 jaar toegang dient te hebben tot hun dossier of eigenstandig online hun meetingen kan uitvoeren. Regie over de aandoening voor chronisch zieken is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Met de Zelfzorg Ondersteund Implementatiekoffer komt eigen regie voor chronisch zieken een stap dichterbij.
De inhoud van de Implementatiekoffer is via zelfzorgondersteund.nl beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *