keurmerk voor medische websites: Zegelgezond

Bent u als zorgvrager of als familielid van een zorgvrager wel eens op zoek gegaan naar informatie op het internet over ziekte of aandoening? Velen gingen u voor. Bent u als arts wel eens geconfronteerd met mensen die zelf informatie hebben gezocht op het internet? U bent niet de enige. Veel mensen zoeken zelf informatie, maar kunnen niet bepalen of de informatie die ze vinden juist en betrouwbaar is. Daar is nu een nieuw keurmerk voor opgericht. Zegelgezond

Betrouwbare informatie is belangrijk. Zeker in de zorg. Als een arts  de zorgvrager eerst moet  overtuigen dat de informatie die de zorgvrager heeft gevonden niet correct is, kost dat veel tijd en moeite. Een keurmerk kan daarbij helpen, hoewel de zorgvrager natuurlijk altijd een specifieke behandeling wil en krijgt die kan afwijken van de norm.

Hoe is het keurmerk te verkrijgen?

Zegelgezond is een keurmerk dat aanstaande donderdag wordt gepresenteerd en waarvoor mediische sites zich kunnen aanmelden. Deze website wordt dan naast een hele lange lijst met criteria gelegd om in aanmerking te komen voor het Zegelgezond. Naast de criteria worden ook experts en zorgvragers  ingezet om de website te waarderen met een cijfer.

Het vinden van een Zegelgezond site

Een site kan nu ook gevonden worden via de site van Zegelgezond. Een snelle zoekmachine laat u nel alle sites met het keurmerk ‘Zegelgezond’ zien nadat u een term heeft ingegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *