Internetcursus ter bevordering eigen regie senioren

1260785_laptop_workTrimbos heeft een internetcursus ontwikkelt welke ouderen kan helpen met het trainen van sociale vaardigheden zoals het stellen van haalbare doelen en positief denken. De cursus ‘Leven in de Plus’ is ontwikkelt in opdracht van de gemeenten Almelo, Tubbergen en Wierden. De ontwikkeling van de cursus en pilotstudie van ‘Leven in de Plus’ wordt gefinancierd door de provincie Overijssel.

 

Vergroten eigen regie

De internetcursus ‘leven in de Plus’ is ervoor bedoeld om de eigen regie, het welbevinden en de veerkracht van senioren te helpen versterken. Bij het ouder worden doen er zich de nodige veranderingen voor en ontstaat er soms  het gevoel dat de grip op het leven verloren gaat. Zo kan bijvoorbeeld de partner overlijden of kunnen er lichamelijke problemen ontstaan, waardoor het ineens lijkt dat je leven geen zin meer heeft. De situatie is weliswaar een feit en daar kan weinig aan veranderd worden, maar je kunt wel vaardigheden aanleren die helpen om de controle over het leven zoveel mogelijk in de hand te houden.

Pilotstudie

De cursus “leven in de plus” is de eerste internetcursus in Nederland die zich richt op versterking van de eigen regie, welbevinden en veerkracht. Voordat de cursus in gebruik genomen gaat worden, wordt er eerst een pilotstudie uitgevoerd waarbij veertig senioren uit de Provincie Overijssel de cursus gaan testen. Voor de pilotstudie is Trimbos nog op zoek naar deelnemers. Senioren uit de provincie Overijssel kunnen contact opnemen met het Trimbos-instituut. Aanmelden kan tot 31 april 2014.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *