Ikmaakdeklik, een speciale website voor KOPP

Logo_ik_maak_de_klikVzw huishouden lanceert een nieuwe website Ikmaakde klik.be . Dit is een onlineplatform voor kinderen van ouders met psychische problemen of een verslaving: voor de KOPP doelgroep. Op de site is informatie te vinden over hulpaanbod, daarnaast kan de jongere online contact leggen met hulpverleners of lotgenoten.
KOPP staat voor kinderen van ouders met psychische problemen. Zij vormen een grote risicogroep binnen de geestelijke gezondheidszorg. Immers, tot 70% van deze doelgroep krijgt te maken met ernstige problemen op lange termijn. Dat gaat over het zelf ontwikkelen van een stoornis tot moeilijkheden op school of gedragsproblemen. Vzw huishouden ontwikkelt kwaliteitsvol materiaal rondom het KOPP-thema.

Het online project heeft als doel om meer kinderen van ouders met psychische problemen vroegtijdig de weg te laten vinden naar informatie, lotgenoten en partners in de hulp. ‘IKMAAKDEKLIK.BE werkt welzijnsbevorderend voor de doelgroep. Tevens speelt een suïcidepreventief doel. Het project krijgt het Trusty-label. Zo kunnen jongeren zien dat de website betrouwbaar is én op hen is afgestemd.

Bekijk hier de video van Ikmaakdeklik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *