Ikboekje genomineerd voor Health app award

IkBoekjeHet Ik Boekje is een van de 55 apps die meedingen naar de Health app award 2015. Het Ik boekje is een app, waarmee het netwerk van kinderen met een ernstige meervoudige beperking ondersteund wordt, om gezamenlijk het kind beter te leren kennen en begrijpen.

Beter omgaan met kinderen met een ernstige beperking dankzij Ik-boekje (app)
Het Ik-boekje is een app voor de iPad en te vinden in de App Store. Met de app kun je foto’s, video’s en audio opslaan over het gedrag van kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Door te laten zien hoe zij zich uiten en wensen kenbaar maken, kunnen begeleiders en zorgverleners hun gedrag sneller herkennen en daar beter op reageren. Er kan ook andere belangrijke informatie op worden opgeslagen, zoals over medicijngebruik. De app is door Pameijer ontwikkeld met subsidie van het Technologiefonds.

Drie onderdelen
Ieder kind heeft een eigen Ik-boekje. De app bestaat uit drie onderdelen:

  • Emoties: materiaal om emoties en gedrag te herkennen, met adviezen hoe hiermee om te gaan;
  • Profiel: belangrijke informatie over het kind, zoals medicijngebruik en uitleg over benodigde hulp;
  • Dagboek: delen van dagelijkse ervaringen van kinderen en bijvoorbeeld ook nieuwe oefeningen.

Voor kinderen met een ernstige meervoudige beperking is het belangrijk dat iedereen hun emoties/communicatief gedrag op dezelfde manier interpreteert. De app is overigens toepasbaar voor alle mensen die zich op welke manier dan ook niet of heel moeilijk verstaanbaar kunnen maken.

Technologische innovatie
Het Technologiefonds is een samenwerkingsverband tussen NSGK, Siza,, RMC Groot Klimmendaal en Pameijer. Samen werken zij aan technologische innovatie voor kinderen en jongeren met één of meer beperkingen. Het Ik-boekje heeft eind vorig jaar de aanmoedigingsprijs van VGN gewonnen.

Wil je meer informatie over het Ik Boekje, neem dan een kijkje op www.ikboekje.nl

Er kan nog enkele dagen gestemd worden op het Ik Boekje via http://mobiledoctors.nl/contestants/ik-boekje 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *