Huisartsen ontwikkelen app ter inzage medisch dossier

Drie huisartsen en onderzoekers van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc zijn bezig met de ontwikkeling van een applicatie die het mogelijk moet maken dat patiënten hun eigen medisch dossier online in kunnen zien. De verwachting is dat deze applicatie vanaf 1 april 2015 beschikbaar is. Patiënten van het Radboudumc zijn al vanaf 2012 in de mogelijkheid om hun medische gegevens online in te zien.

De app FaMe (Family Medicine) moet het mogelijk gaan maken dat patiënten van huisartsen die gebruikmaken van het TransHis huisartseninformatiesysteem in de toekomst rechtstreeks inzage krijgen in hun medisch dossier. De FaMe-app heeft als doel patiënten zoveel mogelijk de eigen regie in handen te geven.

Inzage
Door gebruik te maken van de app krijgen patiënten inzicht in de eigen aandoeningen, welke medicatie ze gebruiken, onderzoeksresultaten, correspondentie met hulpverleners, gemaakte afspraken, eventuele intoleranties en contra-indicaties. Patiënten zelf zijn in de mogelijkheid om zelf ook gegevens in het dossier in te voeren zoals lengte, gewicht, bloeddrukwaarden en glucosemetingen. Ook het zelf plannen van een afspraak met de huisarts behoort tot de mogelijkheden.

Verschil met epd
De FaMe-app is volgens de makers niet hetzelfde als het elektronisch patiëntendossier (epd). In tegenstelling tot het epd bepaalt de patiënt zelf wie er toegang krijgt tot het dossier. Na persoonlijke legitimatie op de huisartsenpraktijk kan de patiënt gebruik maken van de app. Het inloggen zal een pincode, Burgerservicenummer en een praktijkcode vereisen.

bron; Medisch Contact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *