GGZ, krachtenbundeling eHealth

Drie grote GGZ-aanbieders, Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord gaan  onder de naam G3 gezamenlijk hun e-mental health diensten doorontwikkelen en op grotere schaal aanbieden. De drie zorg-aanbieders zijn hiervoor een duurzame samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Minddistrict. Minddistrict is marktleider op het gebied van e-health binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Met het verder ontwikkelen van e-mental health verwachten de instellingen dat de kwaliteit, toegankelijkheid en de efficiency van de GGZ-dienstverlening zal verbeteren. Door deze samenwerking kunnen de kosten voor verdere ontwikkeling gedeeld worden en er kan geleerd worden van elkaars ervaringen.

De organisaties hebben gezamenlijk een road-map samengesteld waarin een agendaoverzicht is opgenomen van de producten die in 2013 worden opgeleverd. Het komende jaar gaat G3 twaalf nieuwe interventies ontwikkelen voor verschillende doelgroepen:

  • Jeugd
  • Ouderen
  • Ernstig psychiatrische patiënten

In opdracht van G3 werkt Minddistrict aan de technische innovatie. Thema’s als gamification, apps, sensory devices en community-vorming zullen hierbij verder ontwikkeld worden. Daarnaast krijgen financiering, privacy en beveiliging rondom e-health de nodige aandacht van de instellingen en Minddistrict.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *