Gelderse Vallei integreert e-health in zorgpaden

De zorgtrajecten COPD, Hypertensie en Aan tafel (overgewicht bij kinderen) zijn bij het ziekenhuis Gelderse Vallei volledig ingericht als e-health platform. Dit platform staat in directe verbinding met het Norma, het elektronisch patiëntendossier.

Na 2 jaar voorbereiding is het platform 26 februari live gegaan. Alle informatie die de gebruiker in zijn of haar persoonlijke e-zorgomgeving plaatst, is direct door de behandelend specialist in Norma in te zien.

Het platform is een digitale gereedschapskist waaruit een specialisme kan halen wat past bij het zorgpad. Patiënten kunnen een vragenlijst invullen, dagelijks de eigen bloeddruk bijhouden of online of via een mobiele app een dagboekje invullen over hun eetgedrag of beweegactiviteiten. Er is een beveiligde berichtenmodule waar om advies gevraagd kan worden. Het eigen behandelteam reageert dan binnen de afgesproken tijd.

Het platform is compleet geïntegreerd. Voor een eerste polibezoek kan informatie doorgelezen worden op het portaal en er wordt gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen. Hierdoor hebben hulpverleners meer inzicht in de situatie waardoor er een betere voorbereiding mogelijk is. Vragenlijsten en dagboekjes geven bovendien inzicht in de levensstijl van de patiënt waardoor er bijvoorbeeld een effectiever behandelplan opgesteld kan worden.

Digitalisering betekent niet per definitie dat er minder contact is met de behandelaar. Doel van de e-zorg is het stimuleren van het verantwoordelijkheidsgevoel van de patiënt. Daarbij is coaching en ondersteuning noodzakelijk.

Het ziekenhuis Gelderse Vallei wil meehelpen aan opschaling van e-health en dus het platform graag delen met andere ziekenhuizen. Onder andere ook daar het platform mede bekostigd werd door innovatiegelden van Menzis. (Bron Zorgvisie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *