e-Learning ter bevordering van veilig medicatiegebruik efficiënt en succesvol

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) zorgt voor het verspreiden van informatie en effectieve oplossingen om het gebruik van medicatie veilig, doelmatig en betaalbaar te houden.
Het IVM is een onafhankelijk en neutraal instituut welke werkt vanuit een maatschappelijk perspectief zonder commercieel of beroepsbelang.

IVM maakt gebruik van e-Learning modules. Een goedkope en efficiënte manier om snel en op een zelf te bepalen moment kennis bij te spijkeren.
De e-Learning cursus “Duidelijkheid over medicijngebruik” is inmiddels meer dan 10.000 keer bezocht en cursisten zijn erg enthousiast.

Doel
Het doel van de cursus “duidelijkheid over medicijngebruik” is erop gericht om begeleiders meer inzicht te geven in de werking van veel voorkomende medicatie en hoe deze op de juiste manier toegediend moet worden. Ook is er aandacht voor wat de eventuele bijwerkingen zijn en hoe te handelen als deze optreden. Door het aanbieden van dergelijke cursussen draagt het IVM bij aan een veilig en goed medicijngebruik.

Gratis voucher
Instellingen in de gehandicaptenzorg kunnen nu gratis kennis maken met deze cursussen. Om zelf te bepalen of e-Learning een toegevoegde waarde heeft biedt het IVM een gratis voucher aan.
Meer informatie daarover is hier te vinden.

Meer weten over IVM en medicatieveiligheid? Bekijk dan onderstaande filmpje eens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *