Digicontact voor bereikbare hulpverlening bij Philadelphia

Logo PhiledelphiaBeeldbellen binnen Philadelphia is niet nieuw, maar is vanaf heden geen pilot of innovatie meer maar onderdeel van de reguliere zorgverlening. De zorgorganisatie biedt via Digicontact de cliënt een laagdrempelige manier om snel hulp te zoeken.

Philadelphia is een grote zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking, die de kracht van beeldcommunicatie als onderdeel van hun dienstverlening al langer ziet. In 2013 werden eerste ervaringen opgedaan, in 2014 werd de uitrol van Digicontact voorbereid. Na 2 jaar voorbereiding is dit nu live en breed beschikbaar.

Tijdens een open dag afgelopen weekend ontmoeten de verwanten van de cliënten van Philedelphia voor het eerst de begeleiders ‘in het echt’, na eerder contact via beeldcommunicatie.

Digicontact biedt de zelfstandig wonende cliënt 24 uur per dag, 7 dagen per week, de mogelijkheid om in te bellen met een hulpverlener. Philadelphia stelt hiervoor tablets of laptops beschikbaar aan de cliënt. Een ervaren team van hulpverleners geeft antwoord op de vragen, die zowel praktisch als ook inhoudelijke kunnen zijn. Denk aan vragen over een brief of afspraak maar ook over meer persoonlijke zaken, zoals eenzaamheid of medicatie. De hulpverlener heeft toegang tot het Elektronisch Patiënten Dossier, hij of zij weet dus wie de cliënt is, wat zijn geschiedenis is en kan op basis van die informatie passende hulp bieden. Dat kan zijn een oplossing tijdens het gesprek maar ook een tip voor deelname aan een activiteit of een vervolgafspraak.

Digicontact ondersteunt de cliënt om bij zelfstandig wonen en leven. Deze manier van begeleiden, begeleiding op afstand via beeldcommunicatie, is kostenefficiënt en doelmatig.

Ook geïnteresseerd in beeldbellen als begeleidingsvorm voor mensen met een beperking?
Meld je dan aan voor de gratis informatiebijeenkomst over zorgtechnologie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *