DietCetera; de volledig digitale diëtist

DietCetera is de eerste diëtistenorganisatie in Nederland die voor de diëtistencontacten uitsluitend gebruik maakt van digitale communicatiemiddelen naar keuze, zoals telefoon, beeldbellen, webchat, portaal of email. Dit maakt dat de behandeling volledig plaats- en tijdsonafhankelijk is. Je hoeft niet meer naar de praktijk van de diëtist voor diëtistenadvies en –begeleiding, maar kunt deze op elke locatie en op elk gewenst tijdstip krijgen. Dit zorgt ervoor dat deze zorg goedkoop, laagdrempelig en klantvriendelijk is.

 

Voedingsdoelen
Via de website bepaal je allereerst je eigen voedingsdoel. Dit is een persoonlijke wens of eis op het gebied van voeding, bijvoorbeeld voedselallergie, afvallen, vegetarische voeding, halal-eten, voedingsstoffen en weestand of aangepaste voeding wegens een ziekte. De site biedt gratis informatie over ruim 300 voedingsdoelen. Op basis van de gekozen voedingsdoelen (elk mens heeft er wel een of meer) kan de cliënt bepalen met welke diensten de diëtist kan helpen en via welk communicatiemiddel dit plaats gaat vinden.
De voedingsadviezen die hieruit voortvloeien worden altijd genoteerd en via een e-document aan de cliënt verstrekt. Dit zorgt ervoor dat de dienstverlening van hoge kwaliteit is met een duidelijke informatieoverdracht welke eenvoudig na te lezen is en bovendien goed te combineren is met andere diëten. Op deze manier ontstaat er een individuele optimale dienstenmix.

Voordelen van digitale diëtistendiensten

  • De dienst zorgt voor tijd- en kostenbesparing
  • Is niet afhankelijk van tijd en plaats
  • Voor elke cliënt is er een dienstenmix op maat
  • De dienst gaat gepaard met zowel een schriftelijke als mondelinge toelichting en begeleiding
  • De adviezen kunnen aangepast worden en zijn combineerbaar met andere voedingsdoelen.

De directeur van DietCetera, Leo Vuijst, geeft aan dat het doel van de website is om zoveel mogelijk Nederlanders klantvriendelijk te adviseren en te ondersteunen met hun persoonlijke voedingspatroon. De persoonlijke eHealth-aanpak met actieve stimulering van zelfmanagement maakt dit mogelijk.

Bron; nieuwsbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *