Diagnose via internet: Facetalk

eHealth op de voorpagina van de Gelderlander. Het Radboud REshape & innovation center lanceert Facetalk. Met Facetalk kunnen zorgverleners en patiënten via een veilige internetverbinding en met behulp van een webcam videogesprekken voeren . Via computer, tablet of mobiele telefoon komt de spreekkamer bij de patiënt thuis. 

De winst voor de patiënt is dat deze niet meer voor een reguliere uitslag naar het ziekenhuis hoeft. Via deze verbinding zijn ook röntgenfoto’s en MRI-scans te tonen als de huisarts samen met de zorgvrager de specialist consulteert. Maar er zijn ook meerdere mogelijkheden. Een specialist kan andere specialiseten consulteren of bijvoorbeeld collega’s wereldwijd leren hoe ze beelden moeten beoordelen.

Op een afgesproken tijdstip surft de zorgvrager naar de site van Facetalk en gaat in op de uitnodiging van de zorgvrager. Naast het elkaar kunnen zien, is het ook mogelijk om delen van het patiëntendossier te tonen.  Er is geen specifieke software voor nodig, alleen internet en een webcam.

Facetalk is niet alleen beschikbaar voor de artsen in het UMC St Radboud. Voor 75 euro per maand kun kan een zorgverlener onbeperkt gebruik maken van Facetalk.

Patiënten van het UMC kunnen hier vanaf vandaag van profiteren. Ziet u ook mogelijkheden in de eerste lijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *