Diabetesapp naar next level

Philips diabetes type1 appVoor iemand met diabetes type 1 zijn er veel apps die gebruikt kunnen worden voor registatie van relevantie data. De nieuwe app van Philipps lijkt zelfmanagement bij diabetes en apps naar een next level te brengen, door de koppeling met een virtuele community waarin patiënten deze data kunnen delen met medisch professionals en zelfs hun elektronische dossier kunne delen met deze community. Diabetesapp the next level dus.

Philips diabetes type1 appDe Philips app voor diabetici is nu nog een prototype maar is veelbelovend. Mensen kunnen een dossier aanleggen van hun bloedsuikerwaarde, insulinegebruik maar ook fysieke activiteit, stemming en stressniveau’s registeren. Deze data kunnen gedeeld worden met de virtuele community van professionele zorgverleners.  Daarnaast biedt de app ook mogelijkheden voor chatcommunicatie (korte tekstberichten) tussen patiënt en professional.

Naar verwachting is de app dit jaar in een beta release beschikbaar eind dit jaar. Men heeft de intentie om vergelijkbare geïntegreerde gezondheidsoplossingen ook te ontwikkelen voor andere chronische aandoeningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *