Deel je mening met ‘Mijn adviesrecht’ app

Unknown-4Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben soms te maken met verzwaard adviesrecht met betrekking tot bepaalde onderwerpen. Als er sprake is van een verzwaard adviesrecht, dan kan een zorgorganisatie alleen besluiten nemen als de cliënt ermee instemt. Vaak gaat het om onderwerpen die moeilijk te begrijpen zijn. De app ‘Mijn adviesrecht’ kan cliënten helpen bij het geven van hun mening.

 

Ieders mening telt
De app ‘Mijn adviesrecht’ is ontwikkelt om mensen met een licht verstandelijke beperking te helpen hun mening te geven over belangrijke onderwerpen in het dagelijks leven. De onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, veiligheid, gezondheid en hygiëne en ontspanning. Op deze manier heeft de cliënt zelf de regie in handen. De app is aantrekkelijk vormgegeven en eenvoudig in gebruik. Bij de onderwerpen staan filmpjes en aan de hand van die filmpjes worden er vragen gesteld. Op deze manier krijgt de cliënt inzicht in wat hij of zij belangrijk vindt.

Cliëntenraad
Indien de cliënt lid is van de cliëntenraad en de app is gekoppeld aan het vergadersysteem van de cliëntenraad, dan weet de cliëntenraad meteen wat deze cliënten belangrijk vinden. Meer informatie hierover is te verkrijgen via Pluryn. Zij ontwikkelde deze app in opdracht van Kennisplein Gehandicaptensector. De app werd gefinancierd door Fonds NutsOhra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *