Dankzij een polsbandje meer vrijheid

conview care polsbandEen polsbandje zorgt voor meer vrijheid bij mensen bij dementie. In zorgcentrum Savelbereg krijgen een aantal bewoners met dementie een elektronisch polsbandje dat bepaalt tot welke ruimten zij toegang hebben. De bewegingsvrijheid kan daarmee meer op maat ingericht worden. 

De zorgtechnologie met smartphones, sensoren en leefcirkels maakt binnenkort mogelijk dat dementerenden veel meer bewegingsvrijheid hebben zonder dat ze risico’s lopen. Nu kunnen ze niet zonder begeleiding van de afdeling af, om te voorkomen dat bewoners verdwalen, vallen of weglopen. Dankzij de nieuwe technologie kunnen zorgverleners op elk gewenst moment zien waar een bewoner is. Savelberg is het eerste zorgcentrum in Gouda waar met deze ‘slimme’ zorgtechnologie (Conview Care) wordt gewerkt.

Voor een bewoner worden leefcirkels ingericht, zeg maar toegangszones. De deuren worden ontsloten door sensoren. Als een bewoner zich toch buiten zijn of haar zones begeeft, bijvoorbeeld omdat deze ‘meeglipt’ met een andere bezoeker, wordt dit aangegeven door een signaal. De zorgverlener ontvangt de melding en kan de bewoner weer terug naar zijn of haar leefcirkel begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *