Award Doctorpreneur naar Joris Arts

joris arts profielfotoDe ‘Doctorpreneur Award’ is afgelopen dinsdag voor de eerste keer uitgereikt. Doctorpreneur Award is een initiatief van VvAA, bedacht door Richard Faas. Voor de award worden mensen gezocht die hun werk als zorgprofessional combineren met ondernemerschap, vanuit de gedachte dat deze mix en de bijbehorende passie bijdragen aan zorgverbetering.

De uitreiking van de Award 2016 vond plaats in Amsterdam, tijdens een bijeenkomst met als thema: goed opdrachtgeverschap in de zorg. De organisatoren waren Mobile Doctors van VvAA, Rockstart, VitaValley en ZorgInnovatie.nl.

De winnaar
Joris Arts mocht de award in ontvangst nemen, omdat hij zich afgelopen jaar het meest bewezen heeft op het gebied van zorginnovatie en ondernemerschap. Hij is ziekenhuisapotheker in het Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord en tevens werkzaam als bestuurder bij het Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn.

Arts deed onderzoek naar een app, waarin patiënten hun medicatie kunnen bijhouden maar ook na ontslag uit het ziekenhuis meteen online een afspraak kunnen maken om hun medicatiebeleid met de apotheek te bespreken. Daarnaast had hij samen met collega Marald Wikkeling, vaatchirurg in het Nij Smellinghe, een belangrijke rol in het opzetten van een Clinical Trial Protocol voor de startup Skip a Beat: De eerste game ter wereld die je speelt met je hartslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *