App Doula; virtuele coach tijdens de bevalling

Aanstaande moeders kunnen hulp inschakelen tijdens de bevalling door gebruik te maken van een nieuwe app: Doula. Doula is het Griekse woord voor ‘dienende vrouw’ en wordt ook wel gebruikt voor zwangerschaps- en bevallingscoach. De app ‘Doula – jouw bevallingscoach -’ is jouw virtuele coach en zorgt voor ondersteuning tijdens de geboorte van je kindje.

 

Of je nu net zwanger bent of bijna gaat bevallen. De bevalling op zich houd je vaak bezig. Een beetje extra hulp kan mooi meegenomen zijn. Dat biedt de app Doula. Virtuele verloskundige Marij loodst je door de bevalling heen. Door gebruik te maken van verschillende knoppen, zoals de ‘puf-knop’ of de ‘rust-knop’, kan er de specifieke steun geboden worden die je op dat moment nodig hebt.

Jouw Virtuele bevallingscoach
Door gebruik te maken van de app is er altijd steun voor handen. Ook al is je partner aanwezig of iemand anders die je steunt, dan nog kan het fijn zijn om gebruik te maken van virtuele coach Marij. Ze heeft een eigen praktijk in Amsterdam. Omdat Marij al jaren werkzaam is als verloskundige weet ze waar de behoeftes liggen tijdens het bevallen. En daar waar je partner het even niet meer weet, kan het dan prettig zijn gebruik te maken van de app ter ondersteuning.

Mogelijkheden
De app is eenvoudig vormgegeven en geeft knoppen aan die je kunt inschakelen voor verschillende functies. Onder de knop ‘stem’ vind je ondersteuning voor een rustige ontspannen ademhalen. Tijdens een wee kun je ondersteuning vragen via de ‘puf-knop’. Doordat het juiste puftempo aangegeven wordt, helpt Marij de ademhaling weer onder controle te krijgen.
Tussen de weeën door kan er gebruik gemaakt worden van de ‘rust-knop’. Deze is gericht op ontspanning van het lichaam en het sparen van energie voor de volgende wee. Aan de hand van een grafiek is te zien hoe snel de weeën zich opvolgen, wat handig is om door te geven aan de verloskundige wanneer deze gebeld wordt. Op de achtergrond is rustgevende muziek te horen of watergeluiden.

De Doula bevallingscoach is verkrijgbaar in de appstore voor iphone en werd ontwikkeld door DTT Multimedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *