Anne, een serious game en nog veel meer….

Weact heeft in samenwerking met Virtask een serious game ontwikkeld voor 55-plussers met beelden van het polygoon journaal. Beeld, geluid en spelelementen samen werken activerend en beogen zowel de geestelijke (hersengymnastiek, reminiscentie, validation) als de fysieke (‘30-minuten bewegen per dag’) conditie van ouderen te verbeteren. Anne is de vituele assistent , een avatar, die de spelers begeleid, maar ook ingezet kan worden voor andere taken. 

Kunstmatige intelligentie maakt Anne’s mogelijkheden grenzeloos en inzetbaar in de zorg. Zo kan Anne gezichten  en spraak herkennen, en is ze als zodanig inzetbaar voor het voorlezen van teksten, bijvoorbeeld e-mail, boek of krant. Ze kan ook de inhoud ervan bespreken. De gebruiker kan Anne vragen om informatie te zoeken en voor te lezen van het internet. Agenda’s  bijhouden en  steunen bij gebruik van nieuwe apparatuur en technologieën omdat ze de handleiding kent.

Domotica

Het is mogelijk dat Anne wordt gekoppeld aan domotica. Ze kan als schakel dienen tussen zorgverlener en zorgvrager in die situaties waar mensen behoefte hebben aan contact, toezicht en/of zorg.

De game is slechts het begin….

Het begeleiden van de game met de beelden uit het polygoon journaal en het stellen van opdrachten is Anne’s functie, maar ze kan veel meer.  Anne wordt als vervolg op haar functie in deze game nu uitgewerkt in programma’s die gebruikers ondersteunen in hun dagritme.

Contact

Meer informatie kunt u verkrijgen :  henny@weact.nl en/of annemarie@weact.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *