Ambulancedienst sneller ter plaatse door app

Heb je dringend medische hulp of een ambulance nodig, dan bel je normaal gesproken met het nationale nummer 1-1-2. Om nog sneller ter plaatse te kunnen zijn bij kritieke situaties, heeft de Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord een app ontwikkeld, welke gratis te downloaden is.

 

Werking
Ben je in het bezit van een mobiele telefoon, dan heb je voortaan de mogelijkheid om 1-1-2 te bellen via de app RAV. Het voordeel van bellen via deze manier is dat de ambulancedienst direct weet waar er spoedeisende hulp nodig is doordat de locatie via GPS bepaald wordt. Een meerwaarde natuurlijk als de plek waar spoedeisende hulp nodig is niet (zo) bekend is en elke seconde telt.

Ook als er niet direct een ambulance nodig is maar wel hulp, biedt deze app uitkomst. De app geeft aan waar de dichtstbijzijnde huisartsenpost in Brabant Midden-West-Noord te vinden is. Daarnaast is er in de app onder andere informatie te vinden over bellen naar 1-1-2, de meldkamers en het ambulance vervoer.
Deze app is ook een bruikbaar hulpmiddel voor huisartsen, verloskundigen en andere hulpverleners uit de regio die vaker met kritieke situaties van doen hebben. Hulpverleners uit de regio hebben toegang via een extra deel waarin vakinhoudelijke informatie te vinden is.

Kortom, een bruikbare app die nog snellere hulp ter plaatse mogelijk maakt. De app is beschikbaar voor IOS en android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *