All of me; online zelfhulp bij chronische ziekte

Als je een chronische ziekte hebt en je bent jong, dan wil je vaak toch ook graag een zelfstandig leven leiden. Dat is niet altijd even eenvoudig. Soms mis je informatie die je verder kan helpen of wil je graag weten hoe andere met vergelijkbare problemen omgaan. Dan is ALL OF ME misschien wel iets voor jou.
ALL OF ME is een online zelfhulpprogramma voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar met een chronische ziekte. Het project gaat pas begin 2015 van start, maar is nu op zoek naar jongeren die mee willen doen aan de pilot. Tijdens de pilot gaan de jongeren zonder hulpverlener aan de slag. ALL OF ME is tot stand gekomen door de samenwerking tussen tien patiëntverenigingen onder leiding van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), het Trimbos-instituut en IPPZ.

Stevige basis
Tijdens het zelfmanagement programma doorlopen jongeren 6 thema’s en verstevigen ze hiermee de basis naar zelfstandigheid aan de hand van vragen als wie ben je, hoe richt je je leven in en welke stappen zet je om zover te komen. De thema’s zijn samen met meer dan 20 jongeren met een chronische aandoening tot stand gekomen. Ze hebben aan de hand van hun eigen ervaringen de volgende thema’s gekozen; jij & jezelf, jij & de ander, je toekomst, je lijf, alcohol & drugs en seks.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in contact te komen met jongeren die zich in dezelfde situatie bevinden. Ervaringen kunnen eventueel gedeeld worden of je leert van ervaringen van anderen. Bij vragen kan ook beroep gedaan worden op een coach. De ALL-OF-ME coaches hebben zelf ook een chronische beperking en zijn tussen de 20 en 35 jaar.

Pilot
Vanaf 24 november a.s. gaat de pilot van ALL OF ME van start. Mocht je geïnteresseerd zijn in deelname, kijk dan hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *